Questback Survey Questionnaire

Beste ouder(s),

In dit onderzoek vragen we naar het gebruik van hoortoestellen bij slechthorende kinderen tot en met 5 jaar. Wat weet u over hoortoestellen? En van wie heeft u dat geleerd? We willen ook weten wat u nog wilt leren en nog nodig heeft. En hoe het contact is met de mensen in de zorg. Als we dat weten, kunnen we dingen veranderen. Dan wordt onze zorg en begeleiding nog beter.


Wat betekent meedoen aan het onderzoek?
Als u kiest om mee te doen aan dit onderzoek, vult u deze vragenlijst in. Dat duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Als u de vragenlijst helemaal invult, maakt u kans op een digitale cadeaubon van 25 euro. We verloten 20 digitale cadeaubonnen onder de ouders die de vragenlijst invullen. Wilt u meedoen met de loting? Dan vragen we aan het einde van de vragenlijst naar uw emailadres. Op die manier kunnen we contact met u opnemen als u hebt gewonnen. Wij koppelen uw gegevens niet aan uw antwoorden op de vragenlijst. Alleen de onderzoekers van deze studie zien uw emailadres. Wij zullen dit met niemand buiten het onderzoeksteam delen. Het is nog belangrijk dat wanneer u één van de cadeaubonnen wint, wij u vragen naar uw naam en adresgegevens. Wij koppelen ook deze gegevens niet aan uw antwoorden. Wij delen deze gegevens ook niet buiten het onderzoeksteam. U ontvangt vanzelf bericht als u een cadeaubon heeft gewonnen. Over de uitslag kan geen contact worden opgenomen.


Vertrouwelijkheid van het onderzoek

De antwoorden die u geeft zijn vertrouwelijk. Op geen enkel moment verbinden wij uw naam aan uw antwoorden op de vragenlijst. De behandelaar van uw kind krijgt de antwoorden niet. Uw antwoorden veranderen de behandeling van uw kind niet.


Verwerking van de antwoorden 

Uw antwoorden worden alleen bekeken door de onderzoekers van dit onderzoek. De verantwoordelijke onderzoekers zijn dr. Brigitte de Hoog en dr. Helen Blom. Het onderzoek wordt landelijk uitgevoerd door de NSDSK, Kentalis, Auris, Adelante, Pento en Libra. Dit betekent dat uw antwoorden (zonder namen) gedeeld worden met deze organisaties. Het gaat alleen om algemene resultaten over de hele groep. Resultaten kunnen nooit naar u worden herleid. De vragenlijsten worden vernietigd nadat de antwoorden zijn verwerkt in anonieme gegevensbestanden. Deze anonieme bestanden worden 10 jaar bewaard. 

Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen van het onderzoek?
U of uw kind heeft geen direct voordeel van deelname aan het onderzoek. Uw antwoorden helpen bij het verbeteren van de zorg aan kinderen met gehoorverlies. Meedoen aan het onderzoek kost alleen tijd. Het levert geen verder risico of ongemak op.


Kan ik altijd stoppen?
Ja, u kunt op ieder moment besluiten te stoppen met het invullen van de vragenlijst. U hoeft hiervoor geen reden op te geven. Als u stopt, heeft dat geen gevolgen voor de behandeling van uw kind. U kunt altijd contact met ons opnemen om uw antwoorden te verwijderen. 

  

Contact
U kunt ons bereiken via bdehoog@nsdsk.nl of he.blom@kentalis.nl als u vragen heeft over dit onderzoek. 

 

Opmerkingen of klachten
Voor eventuele opmerkingen of klachten over dit onderzoek kunt u ook contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de NSDSK via mmeester@nsdsk.nl.

 

Toestemming
Door hieronder aan te geven dat u meedoet met het onderzoek, geeft u toestemming voor deelname aan dit onderzoek.

U verklaart hiermee dat u bovenstaande informatie over het onderzoek hebt gelezen en hiermee instemt. U verklaart dat u eventuele vragen heeft kunnen stellen. Als u niet wilt deelnemen aan dit onderzoek, vult u de vragenlijst niet in.

Wilt u meedoen aan dit onderzoek?